Ett blomstrande intresse som ger härlig energi

Anniina Ivarsson, Customer Success Manager tar till vardags hand om våra Paymentskunder. Sin lediga tid ägnar hon mest åt sin trädgård som ger mycket energi. Här berättar hon om varför lyckan kan bo i att se en dahliaknöl sakta väckas till liv.Varför är trädgård och växter en stor hobby för dig?

Jag tror det är så enkelt att trädgårdsarbete, odling och blommor gör mig glad. Det är en häftig känsla att så ett frö som sedan levererar antingen något ätbart till familjen eller är till glädje för pollinatörer. Jag är nog rätt otålig till vardags så det är utmanande med att inte kunna påverka så mycket, utan bara ge rätt förutsättningar.

När började intresset?

Mina föräldrar har alltid odlat och har en fantastisk trädgård, så jag är uppväxt med det. Det har i hela mitt liv funnits alla sorters fruktträd, bär, potatisland och ett stort växthus vid huset. Det var nog med viss stolthet min pappa hjälpte mig att bygga ihop mitt växthus för ett par år sen. I år har intresset kunnat eskalera då jag jobbat och tränat hemifrån och inte haft någon resa inbokad under semestern. Jag har haft som mål att ha blommande rabatter från tidig vår till sen höst, och i början av året kom idén om att ha en stor dahlia-rabatt. Nu har jag lyckats med båda dessa mål.

Hur mycket tid ägnar du åt din trädgård?

Det tar ju mycket tid men har aldrig tagit energi, snarare ger det en härlig känsla att se en dahliaknöl sakta vakna till liv. Frön till växthuset sår jag redan i februari/mars och kort därefter börjar jag väcka dahliaknölar. Huset ser rätt roligt ut innan jag kan plantera ut allt till våren. Sedan är det mycket jobb med att hålla mördarsniglar och annan ohyra borta men resultatet gör att det är värt det.

Säljer du vidare eller hjälper du vänner med växter och blommor?

Nej, jag säljer inget men ger gärna bort buketter, plantor, sticklingar och grönsaker av det jag odlat fram. Jag får ju ofta frågor av vänner, så jag hjälper gärna om någon vill, även om jag inte är någon expert.

Hinner du med några andra intressen eller tar trädgården all din tid?

Jag gillar ju matlagning och träning. Just nu är det en träningsform som kallas Fightfys som gäller.