”En stark företagskultur och värderingar som synkar väl med mina”

Anna Selander, HR Business partner, berättar om sin resa på Collector.

Vem är du och vad gör du på Collector?

Jag heter Anna Selander och jobbar som HR Business Partner, en roll som är väldigt bred då den innefattar ett operativt och strategiskt arbete inom allt som rör medarbetare, ledarskap, kultur och rekrytering.

Vad var det som lockade dig till att jobba på Collector?

Jag lockades av sättet att driva bank med en så stark företagskultur och värderingar som synkar väl med mina. Collector är ett fartfyllt företag där möjligheten att få vara med och påverka är stor. Medarbetarna på Collector har rykte om sig att vara väldigt kompetenta, drivna och modiga – och vem lockas inte av att få jobba med sådana kollegor dagligen? Jag såg möjligheten att verkligen kunna utvecklas och få växa i snabb takt.

Berätta om din resa på Collector!

Jag började för fyra år sedan, men då i en annan roll inom HR-teamet. Under mitt första år på Collector utvecklades HR-rollerna kraftigt och närmade sig mer den typ av roll som HR Business Partner är idag. Vi kallar oss HR Business Partners för att vi delar upp bolagets ledare och avdelningar mellan oss för att kunna ge ett riktigt bra och affärsnära stöd. Vår funktion som HR-team kan ge organisationen ett värdefullt mervärde om vi kan närma oss affären, förstå varje avdelnings behov och krav – och därifrån stötta för att nå bästa effekt. Det är ett roligt och utvecklande arbetssätt och vi får ofta höra från våra ledare att de uppskattar vår insats.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste är att få jobba med människor och att ingen dag är den andra lik! Vi har hög tillit mellan varandra och hjälpsamheten är stor. Att vi har så stor möjlighet att påverka gör att vi kan skruva och anpassa våra processer till varje situation och på så sätt ge en trygghet i att vi gör ett korrekt och värdefullt jobb.

Något annat jag tycker är väldigt roligt med mitt jobb är att utveckla ledarskapet. Vi har ett modernt ledarskap som leder våra team framåt, utan att det ”tar död på” kreativitet och utveckling. Vi har daglig coachning, håller i utbildningar och ledarnätverk. Till det bedriver vi aktivt ett självledarskap för alla medarbetare. Det i kombination med vårt moderna ledarskap ger en cool och drivande effekt.

Det som är utmanande är att hinna allt bra vi vill skapa. Vi är 500 medarbetare, i tre länder, vi är fem personer i HR-teamet – vi håller oss helt klart sysselsatta! Vi vill leverera ett värde för organisationen, jobba proaktivt och lönsamt och skapa massor för våra medarbetare för att hela tiden bli en ännu bättre arbetsgivare.

Vem trivs här?

Du som tycker om att sitta i förarsätet, ha kul med kollegor och har ett eget driv att utvecklas skulle jag säga trivs här.

Anna Selander

/ Anna Selander
HR Business Partner
anna.selander@collectorbank.se
0737120544