Vi vill hjälpa fler in på bostadsmarknaden

Det kan vara svårt att slå sig in på bostadsmarknaden. Främst för unga vuxna och egenföretagare. En anledning är det höga amorteringskravet, en annan är kravet på kontantinsats om 15 procent. Detta trots att ingångslönerna efter studier ofta är höga och att många har en god kreditvärdighet.

bolånVi vill göra bostadsmarknaden mer lättillgänglig genom att bedöma dig som sökande efter hur ditt liv ser ut idag och vilken potential du har snarare än din historia. Vi erbjuder också möjligheten att ha upp till tre medsökande, vilket ger dig bättre förutsättningar för att få ett lån.

Så länge du kan redovisa ett stabilt inkomstflöde tycker vi inte att din anställningsform ska stå i vägen för ditt drömboende. Vi vill hjälpa människor in på bostadsmarknaden och gör en rättvis kreditbedömning, säger Lisa Berzelius, Bolånespecialist på Collector Bank. 

Vips hittar du en lägenhet du älskar och då gäller det att kunna gå in i budgivningen med ett lånelöfte i ryggen. På så vis kan du känna dig trygg med vilka prisnivåer du kan röra dig kring. Med ett lånelöfte kan du reka bostadsmarknaden i lugn och ro och lägga bud utan att tappa värdefulla minuter när det är dags för budgivning.

Läs mer om lånelöfte här.