7 smarta tips inför Black Friday

Black Friday är inte långt borta och ger möjligheter för den smarte att fynda rejält. Men det finns fallgropar som kan lura dig som inte är förberedd.

Kvinna som gör ett e-handels köp med hjälp av henne Collector Bank Easyliving kreditkort.

1. Förbered din shopping

Förbered din shopping genom att göra en budget. När rabatterna lockar kan det vara lätt att luras att köpa för mer pengar än man tänkt. En budget gör det lättare att hålla sig inom gränserna och inte spendera mer än du har möjlighet till.

2. Skriv en inköpslista

Skriv också en lista på saker som du verkligen behöver, innan du börjar. Vinteroverallen till dottern kanske är urvuxen och behöver uppdateras? Och hur är det med julklapparna? Gör en lista på dina behov och beta av så kan du spara mycket pengar.

3. Följ dina favoritbutiker

Många butiker förannonserar inför Black Friday i sociala medier. Genom att följa dina favoritbutiker kan du få tips om erbjudanden som du inte vill missa.

4. Håll koll på originalpriser

Om du vet vad du är ute efter är det lätt att jämföra priser. Använd prisjämförelsesajter och håll koll på varans originalpris. Då vet du vilken rabatt du faktiskt får.

5. Se över öppet köp och bytesrätt

Vad har butiken för regler för öppet köp och bytesrätt? Som konsument har du alltid rätt att reklamera en trasig vara och om du handlar online har du alltid 14 dagars ångerrätt vilket tyvärr inte är fallet i den fysiska butiken. Det är viktigt att kolla vilken bytesrätt som gäller innan du slår till.

6. Använd ett säkert betalmedel

Om du nätshoppar och hamnar i en butik med lite för bra priser bör du kolla upp butikens äkthet. Risken finns att du har hamnat hos en bluffbutik. Kom också ihåg att alltid använda ett säkert betalmedel. Vissa kreditkort har leveransförsäkring som extra skydd när man handlar på nätet.

7. Var ute i god tid

Och till sist - om du vet vad du är ute efter är det smart att vara ute i god tid. Var beredd på att det kommer att vara massor av shoppingsugna som tänker som du och att de bästa produkterna ryker snabbt.

 

Jag vill läsa mer om kreditkortet Easyliving