Spara – ett sätt att förverkliga dina idéer

Har du en dröm, en idé eller ett litet tankefrö som börjat gro? Vår vision är att förverkliga idéer och vi har klurat på olika lösningar som kan hjälpa dig på vägen. Ett smart sparande är ett första steg på vägen, så att du kan nå dina drömmar snabbare än du tror!

Sparande kan se ut på olika sätt. I traditionella sparkonton, genom aktier eller i investeringar som en lägenhet eller sommarstuga. Hur man väljer att placera sina pengar är förstås individuellt, men generellt är det bra att dela upp sitt sparande och placera pengarna med både låg och hög risk. Idag fokuserar vi på det förstnämnda.

Ett tryggt sparande

Sparkonto är en sparform som är trygg och effektiv på lång sikt. Speciellt om du väljer ett sparkonto med ränta. Men det finns olika sparkonton att välja bland, på Collector erbjuder vi faktiskt fem olika sparkonton, alla med olika ränta och bindningstid. Det kanske låter klurigt, men egentligen är det ganska enkelt.

Olika sparkonton för olika behov

Banker erbjuder olika typer av sparkonton så du kan hitta ett alternativ som passar dig. Det finns sparkonton med fria uttag och rörlig ränta eller låsta med fast ränta. Ett konto med rörlig ränta kan förändras över tid, både upp och ner, och du har hela tiden tillgång till pengarna. Ett konto med fast ränta innebär däremot att räntan är samma under hela den avtalade perioden och att pengarna är låsta. Det finns för- och nackdelar med båda delarna men sammanfattningsvis kan man säga att ett rörligt sparkonto är bra för dig som sparar på kortare sikt och vill ha möjlighet att göra uttag. Ett fasträntekonto är bättre för dig som vill att pengarna ska växa på sikt och inte har några stora investeringsplaner inom den närmsta framtiden. Om du har möjlighet är en kombination av dessa två sparkonton en bra idé.    

Nya sparkonton ­– för att förverkliga dina idéer

Nu erbjuder Collector Bank två helt nya sparkonton, nämligen tre- och sexmånaders sparkonto. Det innebär, precis som det låter, att ditt konto är låst till en och samma ränta i tre eller sex månader. Det betyder att du får lite högre ränta men ändå inte låser dina tillgångar i flera år. Ett perfekt komplement till våra andra sparkonton och gör livet lite mer flexibelt.  

Så, vad du än har för idé eller dröm. Fundera på hur ett smart sparande kan hjälpa dig att förverkliga den. Vi hjälper dig hela vägen!

Här kan du läsa om alla våra sparkonton.