Så kan du använda Betalkoll – två exempel

Har du testat vår app Betalkoll? Kanske har du redan kommit igång och fått din första samlingsfaktura? Eller så är du nyfiken på att börja, men vill få lite bättre koll på hur det funkar först? Då är det här artikeln för dig.

Så här fungerar Betalkoll

Betalkoll är en app som hjälper dig att samla dina räkningar på en smidig samlingsfaktura som du kan betala direkt eller dela upp på flera tillfällen. Att använda Betalkoll skulle till exempel kunna se ut såhär:

Exempel 1 – Otajmade utgifter

Typiskt! Du måste reparera bilen. Reparationskostnaden blir 5 000 kr, vilket just nu är en lite för stor summa för dig att betala på en gång. Helst skulle du vilja betala 2 500 kr nu och 2 500 kr efter nästa lön, men verkstaden går inte med på delbetalning. Du ber därför om en faktura. Den skannar du in i appen Betalkoll. 

Då betalar Collector fakturan åt dig, så att verkstaden får hela summan i god tid innan förfallodatum. Själv sätter du undan 2 500 kr på ett separat konto, för att spara dem till nästa månad. Vid följande månadsskifte skickar Collector en ny faktura till dig som du har 30 dagar på dig att betala. Du kan då använda dina sparade 2 500 kr, plus 2 500 kr från din nya lön, för att betala reparationskostnaden. Perfekt!

Exempel 2 – Ordning och reda

Du tycker att det är jobbigt att hålla koll på flera olika räkningar, som alla har olika förfallodatum. Du vill hellre fokusera på att betala en enda räkning så att du får full koll på dina utgifter. Därför laddar du ner Betalkoll och skannar in räkningarna i appen i takt med att de kommer med posten. Sen behöver du inte tänka på dem mer – Collector betalar dem i tid. 

Vid nästa månadsskifte kommer det en samlingsfaktura från Collector, där alla räkningar som du skannat in finns samlade. Även här har du 30 dagar på dig att betala. Smidigt och bra, eller hur?

God översikt och möjlighet att delbetala

När du använder Betalkoll har du alltid full koll på hur stor din samlingsfaktura kommer att bli. I appen finns nämligen en sammanställning över alla räkningar som skannats in, samt den sammanlagda summa som du ska betala när samlingsfakturan kommer. 

Om utgifterna någon månad skulle hopa sig, med både bilreparation och ny tvättmaskin vid sidan av de fasta kostnaderna, har du alltid möjlighet att dela upp din betalning. Du kan då se direkt i appen hur mycket en eventuell delbetalning av fakturan skulle kosta.


Är du sugen på att testa? Här kan du läsa mer om Betalkoll

Eller varför inte ladda ner appen direkt? 

Appstore Google play 

Bra att veta

Betalkoll är en slags kredittjänst, vilket innebär att du får en kredit hos Collector när du använder appen. Det betyder att det kommer att göras en kreditupplysning på dig när du ansluter dig till tjänsten. Om du godkänns som användare får du automatiskt 10 000 kr i kredit, men när du testat appen kan ansöka om upp till 50 000 kr om du skulle vilja.

Krediten är räntefri så länge du betalar hela samlingsfakturan innan förfallodatum. Om du däremot väljer att dela upp betalningen tillkommer kostnad för ränta. Hur mycket det kostar ser du tydligt i appen.

Här kan du läsa mer om vad en kredit är för något och hur den fungerar.