Collector – stjärna bland börsbolag

Collector tar täten med andel kvinnor i ledande position då AllBright presenterar sin årliga lista över jämställdheten i börsnoterade bolag.

I AllBrights rapport konstateras att det ännu är lång väg att gå till total jämställdhet i svenska börsbolags ledningsgrupper – andelen kvinnor har ökat med endast 1 procentenhet sedan förra årets mätning, från 20 till 21 %.

Faktum är att bara två procent av de svenska börsbolagen går mot strömmen och har kvinnodominerade ledningsgrupper. Ett av dessa bolag är Collector som kan stoltsera med kvinnlig dominans i såväl styrelse som ledningsgrupp. Det är vi mycket stolta över.

I klippet nedanför kan du se Collectors grundare och styrelseordförande, Lena Apler, uttala sig om rapporten i TV4 Nyheterna.


Vill du läsa AllBright-rapporten i sin helhet så hittar du den här