Så kommer du igång med Betalkoll

Vi tycker att det ska vara enkelt att hantera sin privatekonomi. Därför har vi skapat appen Betalkoll som hjälper dig att betala dina fakturor. Den är dessutom enkel att använda. Så här funkar det.

1. Kom igång

Ladda ner Betalkoll från App Store eller Google Play. Öppna appen och registrera dig som användare. All information hanteras krypterat och du identifierar dig med Mobilt BankID.

När din registrering är genomförd görs en kreditupplysning och när du godkänns som användare får du 10 000 kr i kredit genom Betalkoll.

2. Skanna en faktura

När du fått hem en faktura som du vill betala genom Betalkoll trycker du på ”Ny faktura” längst ner i appen. Då kommer du till vyn för att lägga till en faktura.

Du kan välja att föra in alla fakturauppgifter manuellt, som i din internetbank, eller trycka på den lilla kameraikonen för att skanna fakturan med din mobilkamera. När du lagt in fakturan i Betalkoll kommer den att betalas i god tid innan förfallodatum.

3. Få överblick

I appens startvy kan du se hur stor del av din Betalkoll-kredit som är utnyttjad för närvarande. Här kan du också trycka på ”Kontohändelser” för att få en kronologisk lista över alla fakturor du lagt in i appen.

 Vid varje månadsskifte gör vi på Collector en sammanställning av de fakturor vi betalat åt dig och skickar en samlingsfaktura på det sammanlagda beloppet. Du får fakturan både i appen och hemskickad.

4. Betala fakturan

När du fått samlingsfakturan är det dags att betala. Om du vill betala hela summan direkt har du alltid 30 dagar på dig, men du kan även dela upp betalningen för att sprida ut kostnaden över tid. Du kan se direkt i appen hur mycket en eventuell delbetalning skulle kosta. 

 Svårare än så är det inte att balansera sin ekonomi genom att använda Betalkoll. Sugen på att prova? Ladda ner Betalkoll redan nu!

Appstore Google play

 

Tips!

Du kan använda Betalkoll för att betala dina löpande räkningar månad för månad, men du kan också välja att bara lägga in enstaka större fakturor för att förlänga din betalningstid eller ge dig själv möjlighet till delbetalning. Kanske vill du dela upp fakturan från bilmekanikern som reparerade bilen?

Klicka här för fler tips på hur du kan använda Betalkoll.