Vilka betalningsmetoder ska man ha?

Du som driver butik – vare sig den är fysisk eller på nätet – vet hur viktigt det är att skapa en smidig köpresa för dina kunder. Men hur gör man köpresan så smidig som möjligt? Och vilka betalningsmetoder ska man ha för att vara relevant för sina kunder både nu och i framtiden? Vi har svaren.

Att betala med kort när man handlar är idag en självklarhet som de flesta svenskar tar för givet. Men faktum är att det är först på senare år som kortbetalningar växt sig så starka som de är idag. Strax före millennieskiftet var det bara ca 15 procent av alla betalningar i Sverige som gjordes med kort. Idag uppgår den siffran till över 70 procent, enligt Svenska Bankföreningens rapport Kortbetalningarnas betydelse i samhället.

Trots att kortbetalningar vunnit så mycket mark de senaste två decennierna är det dock inte självklart att de kommer att behålla sin starka position för alltid. Betalningsvanorna förändras nämligen ständigt. I en av Collector banks kunskapsartiklar berättar Bengt Nilervall, näringspolitisk expert med inriktning mot betalfrågor på arbetsgivarorganisationen Svensk Handel, att betalkorten inom en snar framtid kan få stryka på foten och ersättas av mobila betalappar, kontaktlösa betalningar eller till och med biometri.

Betalning på kundens villkor

Adam Jonsson, produktchef på Collector, tycker sig se att betalningsmomenten sker mer och mer på kundens villkor. Detta gäller i allra högsta grad inom e-handeln där kunden förväntar sig en smidig köpresa vad gäller såväl kassastruktur och betalningsmetod som orderhantering.

För dig som driver e-handel kan det därför vara relevant att fundera på hur köpresan ser ut för dina kunder. Har du en e-handelslösning som förenklar köpprocessen och erbjuder ett brett urval av betalningsmetoder så att kunden kan handla på sina villkor?

Med vår betallösning Collector Checkout kan du erbjuda alla de viktiga betalningsmetoderna, som direktbank- och kortbetalning samt faktura och delbetalning. Dessutom ingår analysverktyget Collector Insights som ger dig möjlighet att lära känna dina kunder bättre och på så sätt skapa anpassade erbjudanden som ökar din lönsamhet.

Låter det intressant? Här kan du läsa mer om vår betallösning Collector Checkout. 

Lästips!

Läs mer om e-handelslösningar, betalningsmetoder och kunddata i artiklarna i vår kunskapsbank.