Isabella och Pingis pratar pengar i EQnomics

Vem ska betala på första dejten, hur får man ut mesta möjliga av sin semesterkassa och vad ska man göra för att spara ihop till en bra buffert? Frågorna kring ekonomi kan vara både många och kluriga. Därför har vi på Collector varit med och skapat programkonceptet EQnomics.

EQnomics är ett TV-koncept som Collector tagit fram i samarbete med Aftonbladet TV. I en serie om sex avsnitt får du möta entreprenörerna och economistorna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius som guidar dig genom den ekonomiska djungeln.

I programserien, som kommer att sändas i Aftonbladet TV och TV3 under våren, tar Pingis och Isabella upp ämnen som relationsekonomi, pengaetikett, smart shopping och budgetsparande. De diskuterar ekonomiska dilemman, ger konkreta tips och svarar på tittarfrågor. 

– Livet kan ge oss så mycket mer om vi har en sund relation till pengar. Därför vill vi bidra med ett bättre ekonomiskt självförtroende bland såväl kvinnor som män, säger Isabella Löwengrip om programmet.

Initiativet är ett samarbete mellan Aftonbladet TV och Collector Bank och syftar till att fler människor ska ha möjlighet att ta kontroll över sin privatekonomi. Samtliga avsnitt finns i sin helhet hos Aftonbladet TV.

Om Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius

Isabella Löwengrip har sedan 2005 drivit Skandinaviens största blogg med över 1.3 miljoner läsare i veckan. Under sina 12 år som entreprenör har hon hunnit starta 11 bolag – däribland det egna investmentbolaget Löwengrip Invest, skönhetsmärket Löwengrip Care & Color samt skomärket Flattered. Hon driver även Economista tillsammans med Pingis Hadenius. 

Pingis Hadenius har en lång bakgrund inom ekonomi- och skönhetsbranschen. Hon har varit en flitig gäst som vardagsekonom i flera morgonsoffor och driver idag Löwengrip Care & Color samt Economista tillsammans med Isabella. I höst släpper de boken #Aktiedrottning.