Hur fungerar Collectors sparkonton?

Att placera sina pengar på ett sparkonto är en sparform som är både trygg och effektiv. Sparande på sparkonto innebär låg risk och kan få dina pengar att växa på lång sikt. Men hur funkar det egentligen, och vilket konto ska man välja?

Det finns många sätt att få sina pengar att växa. Man kan till exempel investera dem i aktier, fonder eller fastigheter för att tjäna på att de stiger i värde. Denna typ av sparande är dock förknippad med en ganska hög risk och kräver inte sällan att man kan lägga ner både tid och kunskap för att få största möjliga avkastning på sin investering.

Därför kan istället ett sparkonto med ränta vara ett bra alternativ för dig som vill att dina pengar ska växa med låg risk. Collector bank erbjuder tre olika sparkonton – ett med rörlig ränta samt två med fast ränta, varav det ena har en bindningstid på ett år och det andra på två år.

Vadå bindningstid?

När man sparar på konto vill man gärna ha hög ränta, för att få så hög avkastning som möjligt på sina pengar. Men eftersom det ekonomiska läget i världen ständigt förändras kan även räntan på sparkonton variera

Därför erbjuder Collector sparkonton med fast eller rörlig ränta. När du öppnar ett konto med rörlig ränta kan den förändras över tid – både uppåt och nedåt – vilket är något du bör vara medveten om när du öppnar kontot. Om du istället väljer något av våra fasträntekonton är du garanterad en och samma ränta under hela den avtalade perioden, men dina pengar är också bundna på kontot vilket innebär att du inte kan plocka ut dem under den perioden. I dagsläget får du en fast ränta på 1 % om du binder dina pengar i ett år, medan du får 1,2 % om du binder pengarna i två år.

Hur ska jag tänka när jag väljer sparkonto?

När du väljer sparkonto hos Collector bör du framförallt fundera över om du sparar på kort eller lång sikt, samt om du har råd att vara utan sparpengarna under en period.

Om du vill ha möjlighet att plocka ut dina pengar när som helst bör du välja vårt konto med rörlig ränta. Då får du obegränsade uttag och insättningar under hela avtalsperioden. Detta konto passar därför bra för dig som planerar att månadsspara eller göra mindre insättningar regelbundet. Lägsta belopp att sätta in på vårt rörliga konto är 500 kr när du gör din första insättning. På våra fasta konton gör du en engångsinsättning på minst 100 000 kr och max 10 000 000 kr och du kommer inte åt pengarna förrän efter avtalsperioden. Dessa konton bör du därför välja om du vill få större avkastning, men vet att du inte kommer att vara i behov av den placerade summan den närmaste tiden.

Är det dags att börja spara? Öppna ett sparkonto hos oss!