Feltryckt kontrolluppgift från Skatteverket

Viktig information till dig som fått inkomstdeklarationen i din digitala brevlåda.

Vi har blivit kontaktade av Skatteverket med anledning av att de felaktigt har förtryckt kontrolluppgift från Collector bank i specifikationen till inkomstdeklarationen. Felet påverkar endast de deklarationer som skickats ut som pdf-bilaga via en digital brevlåda och beror på ett tekniskt fel hos Skatteverket. Kontrolluppgiften har alltså inte lämnats av oss på Collector Bank.

Felet består av att det har tillkommit en extra rad under punkt 7.2 – Ränteinkomster, utdelningar m.m. – på specifikationen.

Enligt Skatteverket påverkar inte den felaktiga kontrolluppgiften din skatteberäkning och den finns inte heller med på inkomstdeklarationen vid punkt 7.2. Den felaktiga kontrolluppgiften kommer inte att finnas med när du deklarerar i appen Skatteverket eller i e-tjänsten på www.skatteverket.se.

Det tekniska problemet kommer inte att påverka din möjlighet att återfå eventuella skattepengar till påsk.