Vad är ett kreditkort och hur fungerar det?

Att betala med kort är en självklarhet för de flesta. Men det finns olika typer av kort. Vad är ett kreditkort och hur skiljer det sig från ditt vanliga bankkort?

kreditkortBåde bankkort och kreditkort är en typ av kontokort. Bankkortet är kopplat till ett konto hos din bank varifrån pengar dras när du använder det. När du handlar med kreditkort samlas istället alla dina inköp på en faktura som du betalar i slutet av månaden.

Varför ska man ha ett kreditkort?

Många skaffar ett kreditkort för att ha en extra buffert till större utgifter som bilreparationer, köp av nya vitvaror eller depositionsavgifter. Genom att betala med kreditkort slipper du nalla från sparpengarna och kan låta dem växa istället.

Ett kort med förmåner

Det är dock inte den enda anledningen att använda kreditkort. Ofta ingår även förmåner och försäkringar som inte kommer med ditt vanliga bankkort. Med Collectors kreditkort Easyliving ingår till exempel reseförsäkring och avbeställningsskydd när du använder det för att betala din resa. Dessutom slipper du valutapåslag vid utlandsköp.

 Att använda ett kreditkort kan alltså vara både tryggt och förmånligt. Läs mer om Collectors olika kreditkort här

Tips!

Ska du utomlands med kompisgänget? Använd ditt Easyliving som gemensam reskassa så slipper ni valutapåslag på era köp. Räkningen kan ni dela på när ni kommer hem.