Nu kan våra norska vänner köpa tågbiljetter med Collector Banks betallösning

NSB, Norges statliga järnvägsbolag har valt Collector Banks betallösning. Det är en enkel och stabil lösning, som är exakt anpassad efter deras behov. Redan nu omfattar systemet tåg- och busstrafik, men på sikt all kollektiv transport i Norge, även färjetrafik.

NSB är ett av Norges starkaste varumärken och förmedlar resor över hela landet. Collector Bank är väldigt stolta över att leverera till ett av Norges statliga bolag, vilket bland annat betyder att över 8,5 miljoner biljettransaktioner per år kommer att ske via våra system.

Biljettförsäljningen hanteras av statliga Entur AS, som på sikt även kommer att sköta all övrig kollektivtrafik i Norge. Det innebär att biljetter för nya järnvägsbolag, färjetrafik och andra transportformer kommer gå via systemet.

”Entur valde Collector Bank för att det är ett stabilt system med alla betalsätt, många integrationsmöjligheter och inte minst en bra köpupplevelse. Dessutom är vår kontinuerliga utveckling en stor fördel när Entur utökar med större biljettvolymer och nya förutsättningar”, säger Kim Aasheim som är Head of Sales, Payments på Collector Bank i Oslo.

Läs mer om Collectors betallösningar här