Bästa resehacksen för att maxa reskassan

Nu är vi många som är på jakt efter en avkopplande solsemester. När du har valt destination, se till att få ut så mycket du bara kan av reskassan. Vi tagit fram sex smarta resehacks.

1. Boka resan utanför högsäsong

Att boka en solresa över jul och nyår kan kännas riktigt frestande just nu men ett tips för att spara pengar är att inte boka resan över röda dagar eller skollov, då priserna oftast är högre än vanligt. Kan du inte hålla dig från att boka en resa direkt så är den första halvan av december och sista halvan av januari ofta billigare.

2. Köp resan med rätt kort för att få fördelar

Använd ett kreditkort med en reseförsäkring när du bokar din resa. När du betalar resan med Collector Easyliving har du både avbeställningsskydd och reseförsäkring (med 0 kr i självrisk). I försäkringen ingår även försenings- och olycksfallsförsäkring. Här hittar du kreditkortet

3. Spara pengar på roliga gratisaktiviteter

De flesta resmål har oftast roliga gratisaktiviteter att upptäcka, med allt från utomhusbio till festivaler och konserter. Gör research innan du åker och fråga även om tips på plats!

4. Var förberedd ifall ditt bagage skulle försvinna

Ja, det händer hela tiden att väskor försvinner och det är lika irriterande varje gång. Var förberedd om det skulle hända och packa ner ett ombyte och det viktigaste ur necessären i handbagaget. Då klarar du dig första dygnet på plats. Om du betalar resan med Collector Easyliving får du dessutom ersättning om bagaget är försenat.

5. Hitta guldkorn utanför turiststråken

Fråga lokalbefolkningen efter tips när du handlar i butiker eller åker taxi. Då hittar du restauranger med ett billigare pris för precis lika bra mat, och får en genuin upplevelse av din destination.

6. Betala smart – undvik valutapåslag

De flesta banker tar oftast ut minst 1,5 procent valutapåslag när du använder kortet utomlands. Om du använder dig av Collector Easyliving görs alla köp i utlandet utan valutapåslag. Ett tips är att ha med dig två kort på resan, om det ena skulle bli stulet. Tänk på att förvara kort och kontanter separat.

resa