Collector Ventures

Vi finansierar startups inom fintech och syftet är att utveckla nya digitala produkter och tekniska lösningar för att kunna erbjuda de bästa tjänsterna.

Collector Ventures är vår satsning på att investera i nya fintech-bolag tillsammans med NFT Ventures. Även om en del av syftet är att utveckla vår egen affär och hålla en hög innovationsnivå ser vi det även som en del av vårt CSR-arbete. Att ge fler företag chansen att växa och skapa nya innovationer bidrar till ökad tillväxt och får både näringsliv och människor att utvecklas och skapa nya möjligheter. I det ser vi en stor samhällsnytta med enorm potential.

Som investerarare bidrar vi inte bara med kapital, utan även med kunskap, rådgivning och tillgång till ett stort nätverk. Via fonden har Collector hittills investerat i närmare trettio startups. Gemensamt för dessa är att de har en tydlig affärsidé som svarar mot ett behov på marknaden, inte sällan med en demokratisk aspekt, som att underlätta för människor att fatta bättre beslut kring sin konsumtion. Men det som framförallt är avgörande är att bolaget drivs av ett bra team som brinner för det de gör.

Per 2019-12-31 bestod portföljen av 25 st bolag. Vi har hittills genomfört 2 st exits.

Collector Ventures investeringar (hittills)

24SevenFinans

Den integrerade fakturaköpstjänsten är den första produkten där teknologi möjliggör marknadsmässiga fördelar. Detta ska fortlöpande komplimenteras med nya finansiella tjänster integrerade i det norska bank- och redovisningssystemet (ERP) och som kommer att ske tillsammans med Collector Bank.

BetterWealth

BetterWealth är en helt automatiserad investeringsrådgivningstjänst som bygger på algoritmbaserad portföljförvaltning. BetterWealth riktar sig till privatpersoner och företag med fokus på en stabil riskjusterad avkastning. Bolaget skräddarsyr varje portfölj utifrån användarens mål med investeringen.

Capcito

Capcito är en dynamisk checkkredit för små såväl som stora företag. Inga bindningstider,
inga dolda avgifter, inget krångel. Capcito är anslutet till de flesta molnbokföringsystem och de läser till skillnad från många andra data i realtid.

Credit Kudos Limited

Credit Kudos Limited grundades 2015, är baserat i London och erbjuder modern, alternativ kreditscoring/ analys av finansiell data. Credit Kudos använder konsumentbaserad transaktionsdata för tydlig och individuell betalningsstatistik i syfte att fatta noggranna kreditbeslut.

Enterpay

Enterpay vill göra B2B-köp lika enkelt som i B2C-butiker. Det är en omfattande kreditförvaltning och faktureringstjänst. Det automatiserar helt hela faktureringsprocessen från köparidentifiering och fakturatilldelning till kreditriskhantering. Collector är kreditpartner i deras B2B Checkout och i dagsläget finns dom på den finska marknaden.

Fundment

Fundment är ett webbaserat system för investeringsrådgivare på den brittiska marknaden.

Gimi

Med Gimi så lär sig barn och ungdomar att hantera sina egna pengar och få ekonomiska superkrafter på riktigt. Appen gör det enkelt, roligt och lärorikt att hantera pengar, både för barn och föräldrar. Som förälder får du överblick över dina barns ekonomi och kan enkelt dela ut uppgifter som barnen kan utföra för att få belöningar. Barnen får kontroll över sin egen ekonomi utan att använda sedlar och mynt.

Glamma.se

Glamma.se är en marknadsplats online som förmedlar skönhetsbehandlingar för den ansvariga salongens räkning. Utöver smidigheten i att erbjuda bokningsbara tider online erbjuder även Glamma webshops för anslutna skönhetssalonger samt delbetalning av tillhörande varor och tjänster. Glamma riktar sitt fokus primärt till den nordiska marknaden och erbjuder en version av motsvarande Styleseat (US), Treatwell (UK) och Vanidy (Brasilien).

Kaching

Kaching utvecklar mobila kassasystem för iPhone och iPad. Deras kassasystem används idag av både stora detaljhandelskedjor som vill koppla ihop e-handeln med sina fysiska butiker och av mindre handlare som vill ha ett mer flexibelt och lättanvänt kassasystem.

Leeroy

Leeroy har utvecklat en självlärande AI-driven dataplattform som hjälper restaurangkedjor att driva sin affär likt ett techbolag. Leeroys lösning fokuserar på att effektivisera restaurangernas dagliga verksamheter, öka försäljningen samt erbjuda gästerna en bättre upplevelse. Utöver den AI-drivna dataplattformen där restaurangen följer och styr sin affär i realtid finns även en mobilapp där gästerna kan beställa och betala före eller under restaurangbesöket, samt ett kassasystem genom vilken restaurangen tar betalt.

Matspar.se

Matspar.se är en oberoende prisjämförelsetjänst för matbutiker online. Idén är att hjälpa kunden att skapa den bästa möjliga matkassen vid onlineköp. Matspar.se bidrar till att utveckla och utmana den traditionella matvaruhandeln. Målsättningen är att erbjuda marknadens bredaste produktutbud av livsmedel online.

Mondido

Mondido är en betalväxel för e-handel och marknadsplatser. Genom deras skräddarsydda verktyg kan du som e-handlare öka konverteringen på riktigt. De hjälper dig att skapa den bästa köpupplevelsen för dina kunder oavsett plattform och kassa. Utöver det erbjuder de flexibel rapportering för din bokföring oavsett om det är för engångsköp, sparat kort eller prenumerationer. De har sin checkout med Collector som kreditpartner och är etablerade på den svenska marknaden.

Mr Shoebox

Mr Shoebox erbjuder nästa generations cloudbaserade och mobila apptjänst för redovisning och bokföringstjänster för mindre företag. Genom enkla, effektiva och begripliga processer och med den senaste tekniken maximeras företagarens kontroll över företagets ekonomi. Företaget har under 2016 lanserat sin produkt med stor framgång och har redan en stor mängd användare. Företaget är early mover inom digital bokföring och har en volymbaserad, globalt skalbar affärsidé. Allt sker via en app i mobilen, läsplattan eller på datorn.

Nordkap

Nordkap är ett webbaserat Treasury-system som är starka på den svenska fastighetsmarknaden. De utforskar även andra nischer och har Collector som kund.

Realsource

Realsource är en snabb och trygg mötesplats för både professionella och privata aktörer på den Nordiska fastighetsmarknaden. Plattformen är lätt att använda och ökar transparensen för både säljare och köpare av objekt. Användarna är verifierade och listningarna antingen diskreta eller offentliga beroende på vad säljaren föredrar. Investerare använder tjänsten gratis och säljaren betalar en avgift först då köpet är genomfört.

Roaring

Roaring utvecklar och säljer smarta API-tjänster med person- och företagsinformation. Roarings kunder får snabba och enkla onboarding-flöden, hög datakvalité och dessutom utvecklarvänliga API:er så att de i sin tur kan bygga moderna tjänster med korrekt information om både företag och konsumenter.

Sigmastocks

Sigmastocks är en platform som gör det lättare för privatpersoner och nybörjare att investera i fonder och aktier - detta genom att erbjuda olika typer av verktyg, guidning, strategier och samlingsdata som kunden själv kan använda för att optimera sitt sparande.

Solifast

Solifast erbjuder seniorlån till BRF med funding från pensionsfonder. De är riktade mot den svenska marknaden och kommer att använda Collector admin och system. Förstudie inför införandeprojekt pågår.

Splitgrid

Splitgrid säkerställer betalningar mellan leverantörer och butiker per automatik. Splitgrid öppnar möjligheterna för mer attraktiva butiker, enklare administration, lägre risker och nya affärer. Leverantör eller butiksaktör tecknar ett licensavtal med splitgrid för att få programvaran installerad i den utvalda butiksdatamiljön. Tillsammans med installationen tecknas ett avtal mellan leverantör och butik som reglerar de fördelningar som ska göras. Sedan är fördelningen igång!

Swiftcourt

Swiftcourt tillhandahåller en tjänst för att skapa digitala köpekontrakt i transaktioner mellan privatpersoner. Swiftcourts mål är att göra både köparens och säljarens affär så trygg som möjligt. Kontrakten signeras tryggt och smidigt digitalt. Signeringen lagras och bokförs hos Swiftcourt vilket säkerställer att den är juridiskt bindande. Skulle något gå fel med affären hjälper Swiftcourt säljaren och köparen att tillsammans hitta fram till en lösning.

Voxo

Voxo spelar in dina kundtjänstsamtal, transkriberar och analyserar innehållet och med hjälp av artificiell intelligens (AI) skapas meningsfulla insikter och rapporter som gör det möjligt att förstå era kunddialoger på ett djupare plan. Lösningen är enkel att integrera och gör det möjligt att automatiserat följa upp vad kunderna ställer för frågor, vilka produkter eller tjänster de är intresserade av samt följa upp kvalité och eventuell rådgivning som sker under samtalen. Voxo har specialiserat sin lösning mot finansiella produkter och samarbetar bland andra med Nordea och BNP Paribas.

Wint

Wint är ett bolag som erbjuder digitala bokförings- och redovisningstjänster. Företagets egenutvecklade mjukvara administrerar automatiskt fakturering, leverantörsfakturor, löner, momsredovisning och skattebetalningar i realtid.

Wrapp

Wrapp är en bonusapp som du ansluter till ditt bankkort för att få personliga erbjudanden från butiker och varumärken du gillar. Collectors Easyliving och Easycard är integrerade och appen är riktad mot den svenska marknaden.

ZealID

ZealID gör det enkelt för dig att identifiera dina kunder på nätet på den svenska marknaden. De identifierar kunden genom att be kunden logga in på sin bank eller en myndighet och dela sitt personnummer, namn och adress. De kan också komplettera identifieringen med att tolka ett photo på en giltig ID handling. ZealID installerar ett mobilt ID som säkrar att kunden kan signera dokument och få säker access till dina tjänster i app eller på webb. Allt i en skalbar, enkel och utvecklarvänlig lösning.