Ge ditt sparande en nystart inför 2024!

Det är alltid viktigt att spara pengar, oavsett vad målet med ditt sparande är. Ett nytt år är ett perfekt tillfälle att se över din ekonomi och förbereda inför en nystart för ditt sparande.  

5 januari 2024 Privatlån, Sparkonto

Rensa ut dyra smålån

Att samla på sig dyra smålån och krediter kan snabbt drabba din ekonomi hårt. Därför är det just dessa lån du ska städa upp, för att på så sätt få balans på ekonomin inför det nya året. Börja med de lån som har högst ränta (även om det är de minsta lånen) och arbeta dig vidare.

Att samla sina lån kan vara en smart ekonomisk strategi för många människor. Genom att samla dina lån till en enda avbetalning kan du oftast minska dina månadskostnader och få en bättre överblick över din skuldsituation. Det kan också göra det enklare att hantera dina betalningar eftersom du bara behöver hålla reda på en enda förfallodag och en enda räntesats.

Se över ditt sparande

Det är smart att se över sitt sparande med jämna mellanrum. Även om du kanske har ett autogiro med en automatisk överföring varje månad, är det bra att någon gång per år ta en titt på hur ditt sparande utvecklats. Se även över så att du faktiskt sparar tillräckligt och att dina pengar är rätt placerade.

 

  • Att spara tillräckligt 


    Har du nytt jobb, flyttat ihop eller fått barn? Mycket kan ha hänt sedan du sist såg över ditt sparande. Försök att regelbundet spara tio procent av din lön efter skatt, för att det ska räcka till både långsiktigt och kortsiktigt sparande.
  • Placera sparandet rätt 


    Har du inte tid eller intresse att engagera dig i hur du ska placera ditt sparande? Collector har flera sparkonton att välja mellan för att hitta det som passar just dig. När du sätter in pengar på något av våra sparkonton växer de stadigt till en bra ränta, utan att du egentligen behöver göra någonting.

Sätt upp sparmål

När du har sett över ditt sparande kan det vara en god idé att skapa sparmål. Det är ett enkelt och effektivt sätt för att lättare lyckas spara till något särskilt, oavsett om det handlar om en resa, en ny bil eller kontantinsats för en bostad.

Placera dina pengar på ett sparkonto

Att spara dina pengar på ett sparkonto innebär låg risk och kan få dina pengar att växa stadigt på lång sikt. Hos Collector kan du spara pengar till bra ränta – tryggt och effektivt! Du väljer själv om du vill kunna göra fria uttag eller om du vill låsa pengarna till en högre ränta. Räntan räknas från första kronan.

Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du ansöker smidigt med hjälp av BankID på bara några minuter. 

Jag vill öppna ett sparkonto

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg