Det här kan du använda ett renoveringslån till

Behöver du låna pengar till något av dina projekt? Då kan ett renoveringslån hjälpa till att finansiera hela eller delar av din renovering som ett komplement till redan sparade pengar. I denna artikel går vi igenom några exempel på saker du kan använda vårt renoveringslån till.

30 juni 2023 Privatlån

Ett renoveringslån kan användas för att förverkliga idéer och investera i ditt hem, både när det gäller praktiska saker men också för att öka trivsel och livskvalité. Med vårt renoveringslån kan du låna smart till det som är viktigt – du bestämmer vad det är.

Arbetskostnader och hantverkshjälp

Vissa saker i din renovering vill, kan eller orkar du kanske inte göra själv. Några renoveringar bör du heller inte göra själv, utan istället överlåta till en hantverkare. Det kan vara jobb som rör sig om el eller badrum eftersom dessa behöver utföras fackmannamässigt enligt gällande byggnorm. Efter utfört arbete får du intyg på att jobbet är gjort av yrkesman och kan då få ut ersättning vid eventuella skador. Självklart kan renoveringslånet även täcka för arbetskostnader som inte kräver intyg såsom golvläggning, målning, tapetsering och så vidare.

Hemelektronik och vitvaror

Behöver värmepumpen bytas ut, sjunger tvättmaskinen på sista refrängen eller är det dags att uppdatera kyl och frys? Med tiden behöver saker ersättas och då kan renoveringslånet hjälpa till med dessa kostnader. Ett alternativ till lån är att istället använda vårt kreditkort Easyliving. Då får du dessutom förlängd garanti med upp till ett år vid nyinköp av hemelektronik och vitvaror. Shoppar du online gäller även leveransförsäkring för dina beställda varor.

Ut- och tillbyggnader

Vare sig det handlar om att bygga ut huset för att få ett eller flera extra rum, förlänga sommaren med en inglasad altan, bygga ett garage eller höja livskvalitén med en pool i trädgården så kan det finansieras med vårt renoveringslån. Innan du påbörjar dina projekt, kolla upp vilka regler som gäller för bygglov i den kommun du bor i.

Material och verktyg

Det blir en hel del material och verktyg som ska inhandlas vid en renovering. Golv, fönster, dörrar, maskiner med mera. De dyrare verktyg som du inte får användning för efteråt brukar få att hyra hos olika byggvaruhus eller via blocket. Ofta får du även räkna med att en del överraskningar dyker upp och ger oväntade kostnader som inte tagits med i kalkylen – vid dessa tillfällen kan renoveringslånet komma in och stötta upp.

 

Jag vill ansöka om ett renoveringslån

 

Du behöver inte vara kund hos oss idag för att ansöka om vårt renoveringslån. Det är ett lån utan säkerhet på upp till 500 000 kr, du ansöker med Mobilt BankID och får besked direkt. Skulle du av någon anledning ångra dig har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg