Hero image

Kunskapsbanken

Här har vi samlat artiklar och tips kring hur du kan skapa bättre affärer genom företagsfinansiering eller lösningar för e-handel och butik.

E-handel och butik

Alla tror på tillväxt – men få vågar ta täten

Rapporten Collector Convert, som bygger på Sifo-intervjuer, visar att en övervägande majoritet av såväl de svenska partihandelsföretagen som deras kunder tror att e-handeln kommer att öka. Men bara vart fjärde partihandelsföretag erbjuder e-handel och ytterst få är renodlade e-handelsföretag.

Nyckelrollerna på ett e-handelsbolag

Vilka roller och egenskaper krävs för att lyckas på ett stort e-handelsbolag? Magnus Pettersson, e-handelsexpert och vd på Royal Design beskriver de fem viktigaste nyckelrollerna.

Sex exempel på bra produktbeskrivningar

Som e-handlare finns det en sak som ingen slipper undan – produktbeskrivningar. I den här artikeln ger vi sex konkreta exempel på företag som på olika sätt jobbat bra med sina produktbeskrivningar.

Hemmashoppen – från API till Collector Checkout

Hemmashoppen implementerade en ny betallösning i sin e-handel och bytte ut API-lösningen mot Collector Checkout.

Läs mer

Pen Store bytte till Collector Checkout

I mars bytte e-handelsbolaget Pen Store betallösning. Jacob Bergström, vd och grundare av bolaget berättar om hur det gick till.

Läs mer

Del 1: Analysera din kunddata och agera därefter

Vad är det som skiljer de mest framgångsrika e-handlarna från de som inte lyckas riktigt hela vägen?

Läs mer

Del 2: 7 steg till att arbeta effektivt med din kunddata

Det traditionella sättet att samla information är genom rapporter. Men rapporter ger bara en ögonblicksbild för en bestämd period och utifrån ett visst perspektiv.

Läs mer

Företagsfinansiering

Idén som ska förändra världen

Thomas Öström är entreprenören som kan ha löst framtidens energiförsörjning. Hans uppfinning gör det möjligt att omvandla värme till energi på ett helt nytt sätt. Världsnaturfonden har kallat hans innovation för den största inom grön energiteknik på 100 år och allt fler företag världen över börjar nu få upp ögonen för det svenska företaget Climeon.

Läs mer

Landskapsbild på island

Så frigjorde slakteriet kapital för att finansiera tillväxten

Läs historien om hur Bo Rydlinger förvärvade anrika AJ Dahlberg Slakteri och hur han finansierade en modernisering för att möta den ökande efterfrågan på svenskt kött.

Rekrytera rätt till din styrelse

Hur ska man tänka för att sätta ihop en bra styrelse? Sara Wallin är vd på Almi Väst och ett riktigt styrelseproffs. Hon vet till exempel vad man ska tänka på för att sätta ihop en så dynamisk grupp som möjligt. I den här artikeln ger hon sina bästa tips för hur du rekryterar rätt!