Hero image

Kunskapsbanken

Här har vi samlat artiklar och tips kring hur du kan skapa bättre affärer genom företagsfinansiering eller lösningar för e-handel och butik.

E-handel och butik

Jonas Ogvall

Alla tror på tillväxt
– men få vågar ta täten

Rapporten Collector Convert, som bygger på Sifo-intervjuer, visar att en övervägande majoritet av såväl de svenska partihandelsföretagen som deras kunder tror att e-handeln kommer att öka. Men bara vart fjärde partihandelsföretag erbjuder e-handel och ytterst få är renodlade e-handelsföretag.

Läs mer

Hemmashoppen – från API till Collector Checkout

Hemmashoppen implementerade en ny betallösning i sin e-handel och bytte ut API-lösningen mot Collector Checkout.

Läs mer

Pen Store bytte till Collector Checkout

I mars bytte e-handelsbolaget Pen Store betallösning. Jacob Bergström, vd och grundare av bolaget berättar om hur det gick till.

Läs mer

Del 1: Analysera din kunddata och agera därefter

Vad är det som skiljer de mest framgångsrika e-handlarna från de som inte lyckas riktigt hela vägen?

Läs mer

Del 2: 7 steg till att arbeta effektivt med din kunddata

Det traditionella sättet att samla information är genom rapporter. Men rapporter ger bara en ögonblicksbild för en bestämd period och utifrån ett visst perspektiv.

Läs mer

Företagsfinansiering

Idén som ska förändra världen

Thomas Öström är entreprenören som kan ha löst framtidens energiförsörjning. Hans uppfinning gör det möjligt att omvandla värme till energi på ett helt nytt sätt. Världsnaturfonden har kallat hans innovation för den största inom grön energiteknik på 100 år och allt fler företag världen över börjar nu få upp ögonen för det svenska företaget Climeon.

Läs mer

Landskapsbild på island

Så förbättrar du dina nyckeltal

Nyckeltal hjälper dig att följa din verksamhet över tid och styra den åt rätt håll. Men det kan vara svårt att veta vilka nyckeltal man ska fokusera på.

Läs mer

Banken svek när IAC behövde finansiering för nya projekt

När IAC behövde hjälp med finansieringen ville deras dåvarande bank inte ställa upp. IAC hamnade i en knivig situation som räddades av ett nytt partnerskap.

Läs mer

Belåna eller sälja fakturor? Så väljer du.

Långa betaltider och försenade betalningar kan lätt tära på ett företags ekonomi. För att hålla ett jämnt kassaflöde och minska timmarna för administration är factoring en smidig lösning factoring.

Läs mer

Varför Collectors factoringlösning löser mer än ett jämnt kassaflöde

En bra factoringlösning kan göra mer för ditt bolag än att bidra till ett jämnt kassaflöde och smart fakturering. Den kan faktiskt ge nöjdare kunder och ökad tillväxt.

Läs mer