Hero image

Ehandelsrapport och statistik för B2B 2017

Nu lanserar vi CONVERT 2017

Collectors rapport om digital B2B-handel

Framsida för Convert e-handelsrapport om b2b statistik

Utbudet måste komma ikapp efterfrågan

E-handeln har vuxit lavinartat på senare år och idag är det en hygienfråga för de stora B2C-företagen. Men på B2B-fronten har man halkat efter. Hela 7 av 10 köpande företag anger att de använder e-handel som inköpskanal, ändå är det bara 1 av 5 säljare som erbjuder det.

Tydliga hinder för företag som vill handla online

Samtidigt som många företag redan e-handlar så upplever 60% av dem hinder i processen. Det rör sig om ett antal olika utmaningar med relativt jämn spridning, t ex komplicerad kundregistrering och avsaknaden av betalsätt.

Flexibla lösningar för komplexa behov

I dagsläget är det främst förbrukningsvaror och andra varor med låg komplexitet som företagen köper på nätet, eftersom de varor som förädlas i verksamheten ställer högre krav på köpprocessen. Här vill köparna ha mer anpassat innehåll, tillgänglig kundtjänst och väl fungerande sökfunktioner. Högst på listan hamnar dock leveranstid, som enligt 3 av 4 är den viktigaste faktorn vid valet av leverantör.

 

Visualisering om problem inom e-handel mellan företag

Vad e-handlar företag?

 1. Förbrukningsmaterial
 2. Varor som förädlas i verksamheten
 3. Resor

Varför e-handlar man inte?

 1. Krånglig registrering
 2. Fel betalsätt
 3. Otillräcklig fakturainformation

Vilka funktioner efterfrågas mest?

 1. Snabb leverans
 2. Bättre sökfunktioner
 3. Tillgänglig kundtjänst
B2b e-handel på ett moln med treuddar

Om CONVERT 2017

E-handelsrapporten Convert har tagits fram i samarbete med HUI Research. Det är den största i sitt slag och totalt samlades 300 svar in från chefer: 100 från ekonomichefer vid partihandelsföretag, samt 200 från chefer på ledningsnivå i småföretag. Convert är intressant för alla som säljer B2B, framförallt för dig som ansvarar för digitaliseringen av företagets säljkanaler.

Convert 2018

Du kan anmäla ditt intresse redan nu till nästa nummer av Convert. Klicka här för att komma till intresseanmälan till Convert 2018.

 

"Det gäller att förenkla för kunden. B2B är mer utmanande än B2C eftersom det ställs högre krav på att kunna kopiera tidigare beställningar, individualiserade priser och bättre sökfunktioner!

Ladda ner Convert 2017

Fyll i dina uppgifter för att ta del av rapporten

 • Obligatoriskt fält
 • Ej giltig epostadress
 • Obligatoriskt fält
 • Obligatoriskt fält
 • Obligatoriskt fält
 • Obligatoriskt fält
Något gick fel!