Idén som ska förändra världen

Thomas Öström är entreprenören som kan ha löst framtidens energiförsörjning. Hans uppfinning gör det möjligt att omvandla värme till energi på ett helt nytt sätt. Världsnaturfonden har kallat hans innovation för den största inom grön energiteknik på 100 år och allt fler företag världen över börjar nu få upp ögonen för det svenska företaget Climeon.

Idén att skapa elektricitet ur värme är egentligen inte ny, men vad som gör Thomas Öströms uppfinning unik är att principen fungerar även vid låga temperaturer. Genom att kombinera flera olika tekniker lyckades Thomas knäcka koden som gör det möjligt att ta tillvara på såväl spillvärme från industrin som den värme som finns i jordskorpan. Och resultatet är koldioxidfri elektricitet. Dessutom är det en energikälla som inte riskerar att ta slut, och som är tillgänglig året runt, vid alla väder och över hela jordklotet.

2011 patenterades Thomas Öströms uppfinning och Climeon grundades. Nu står det börsnoterade bolaget redo att rulla ut tekniken världen över. Men att gå från idé till verklighet var inte en självklarhet. I den här artikelserien kan du följa resan från den första insikten till hur Climeon lyckades finansiera den första stora ordern. Genom att fylla i dina uppgifter här intill får du tillgång till hela storyn.

Läs den banbrytande storyn!

Vill du läsa hela artikelserien om Thomas och Climeons resa från idé till succé? Serien innehåller 3 artiklar som du får via mail. Fyll i dina uppgifter för att få tillgång till den första artikeln direkt:

  • Obligatoriskt fält
  • Ej giltig epostadress
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
Något gick fel!

”För att lyckas med din idé måste du omge dig med människor som tror på dig. Inte bara kollegor, utan kunder, samarbetspartners och andra. Collector Bank visade att de trodde på oss redan i ett tidigt skede, vilket har varit otroligt värdefullt.”

Thomas Öström, VD på Climeon

Believe in the idea

Vill du förändra världen? Med en bra idé, en tydlig vision och rätt hjälp på vägen är det möjligt. Vi hjälper dig att förverkliga dina drömmar – stora som små.