Easyliving - Försäkringar som ger dig trygghet

Tillsammans med ERV Sverige erbjuder Collector Easyliving ett omfattande försäkringsskydd som gäller när du shoppar eller bokar resor och evenemang med ditt Collector Easyliving.

Försäkringar för resan

När du betalar din resa med Collector Easyliving kan du känna dig trygg eftersom det ingår en reseförsäkring som komplement till din hemförsäkring. Skulle du bli akut sjuk eller råka ut för en olycka och måste ställa in din resa ingår ett avbeställningsskydd.

Försäkringen omfattar även ersättning om du blir försenad till ditt resmål eller om ditt bagage blir försenat. Dessutom ersätter försäkringen självrisken om något skulle hända din bostad eller bil när du är bortrest. När du är utomlands betalar du även utan valutapåslag med ditt kort.

Ingen självrisk om något händer med hyrbilen 

När du hyr bil eller vespa/moped utomlands med ditt Easyliving och fordonet blir skadat eller stulet ingår självriskreducering på upp till 15 000 kronor.  

Om du betalar din hyrbil eller moped till 100 % på resmålet med ditt Easyliving-kort eller om du har betalat hyrbil eller moped och din resa i förväg till mer än 50 % med kreditkortet Easyliving ingår självriskeliminering på upp till 15 000 kronor.

Det innebär att försäkringen ersätter betald självrisk eller reparationskostnaden om den är lägre än självrisken, om fordonet skulle bli stulet eller skadat. Försäkring för fordonet ska tecknas i samband med hyran.

Försäkringarna tecknas av ERV och gäller för resor över hela världen. Läs mer om dem här.

Försäkringar för smart shopping

Alla kan ha otur. Du kan få halsfluss inför festivalen, komma hem till ett trasigt kylskåp eller få hem en skadad vara från en onlinebutik. Om du har handlat med Collector Easyliving gäller såväl evenemangsförsäkring som allriskförsäkring med förlängd garanti för hemelektronik och leveransförsäkring för e-handel. Alla försäkringar gäller dessutom utan självrisk.

Allriskförsäkring

Försäkringen gäller för plötsliga och oförutsedda skador (inklusive förlust) på hemelektronik och hushållsmaskiner som permanent placerats i kortinnehavarens ordinarie bostad eller fritidshus i hemlandet.

Evenemangsskydd

Evenemangsskyddet gäller när du betalat biljetten med Collector Easyliving och innebär att du får ersättning för avbeställning om du skulle bli sjuk och inte kan gå på konserten, matchen eller föreställningen som du har köpt biljett till. Du behöver inte betala någon självrisk.

Förlängd garanti 1 år

Vid nyinköp av hemelektronik och vitvaror förlängs garantin med upp till ett år.

Leveransförsäkring vid internetköp 

Försäkringen ersätter skadad vara, saknad vara eller utebliven leverans av vara. Försäkringen gäller från det att en vara köpts via internet av ett företag registrerat inom EU till dess att den levererats till kortinnehavarens hemadress.

Skadeanmälan

Du kan du göra en skadeanmälan direkt på ERV:s hemsida.

COVID-19

Med anledning av det pågående Coronavirusutbrottet vill vi informera dig som har ett kreditkort hos oss om vilket skydd du har om du har bokat en resa och betalat med ditt kort.

Avbeställningsskyddet i kortförsäkringen omfattar enbart avbokning på grund av sjukdom, olycksfall eller dödsfall som drabbat den försäkrade eller nära anhörig. Annat hinder från att resa, t.ex. en avrådan från att företa resor till resmål som drabbats av Coronaviruset, omfattas inte av försäkringen.

Vanliga frågor och svar

Nej, kortets avbeställningsskydd gäller inte om du avbokar p.g.a. oro och rädsla.

Nej, risk för sjukdom är inte en giltig orsak för avbokning.

Nej, försäkringen gäller inte för karantän.

Nej. Kortförsäkringen avbeställningsskydd gäller inte för plötslig oförutsedd händelse, vilket bland annat innefattar en reseavrådan från UD.

Nej, avbeställningsskyddet omfattar inte avbokning på grund av USA:s resestopp. Kontakta ditt rese- eller flygbolag för att undersöka eventuell möjlighet att avboka eller omboka din resa.

Notera: I skrivande stund gäller USA:s resestopp för resenärer från Sverige och övriga Schengenländer 30 dagar framåt med start 13 mars 2020.