Senaste nyheter

Här hittar du de senaste artiklarna från Collector Bank.

Collector lanserar nytt varumärke för sina betallösningar

Med sitt nya varumärke Walley stärker Collector sin position inom betallösningar för e-handel. Varumärket är en nylansering av affärsområdet Payments som har haft en stabil utveckling de senaste åren, med både stark volymtillväxt och stärkt position. Med ett eget varumärke för betallösningar och ökade it-satsningar kommer Collector att bli ännu mer relevanta och tydliga för sina e-handelskunder.

Läs hela artikeln
Byggmax lanserar anpassad leveranslösning med Collector

Byggmax fortsätter satsning efter rekordår - lanserar anpassad leveranslösning med Collector

2020 har varit ett starkt tillväxtår för Byggmax, inte minst i deras e-handel. Nu siktar de ännu högre mot att erbjuda kunderna en optimal köpresa och har tillsammans med betalleverantören Collector förbättrat möjligheten för kunderna att välja olika leveransalternativ i utcheckningen, en så kallad Split Shipment-lösning. ”Vårt nära samarbete med Collector har gjort det möjligt att utveckla en mycket bra lösning för våra kunder” säger Micke Tilja, Online Manager på Byggmax.

Läs hela artikeln
Ja till nationellt skuldregister - Collector Bank

Sverige behöver ett nationellt skuldregister

Krediter och konsumtionslån spelar en viktig roll i vårt ekonomiska system och det är många som ser ett behov av finansiering till olika projekt eller mindre investeringar. Under de senaste åren kan vi se att de svenska hushållens lån till konsumtion har vuxit. I dag står konsumtionslånen för 20 procent av hushållens totala lånebörda, där mer än hälften av lånebetalningarna (dvs räntor och amorteringar) kommer från konsumtionslån.

Läs hela artikeln
MobilePay - Payments, Collector Bank

Collector lanserar MobilePay i sin kassa - “Ett mycket efterlängtat betalsätt från våra handlare”

Collector är den första checkoutleverantören att integrera det populära betalsättet MobilePay i både Danmark och Finland. Ett efterlängtat betalsätt av handlare då det används av över 4,3 miljoner danska användare, vilket motsvarar nästan 70 procent av Danmarks totala befolkning. Därefter kommer Finland med sina 1,7 miljoner användare.

Läs hela artikeln
Philip Winberg
Product Manager
Payments, Checkout
Collector Bank

Collector Checkout först med nytt certifikat för säker betalning

Collector Checkout har som första betallösning på den finska marknaden tilldelats det nya Safe Pay-certifikatet för säkra betalningar. Certifieringen säkerställer att checkouten uppfyller kraven för att förhindra bedrägerier. Onlinebutiker som använder certifierade tjänster såsom Collector Checkout, ges därmed en ökad möjlighet att stärka tilliten och förtroendet hos konsumenterna.

Läs hela artikeln
Teknikdelar expanderar och byter betalpartner till Collector – “En ökad flexibilitet”

Teknikdelar expanderar och byter betalpartner till Collector – “En ökad flexibilitet”

Mobiltillbehörssajten Teknikdelar expanderar stort med lansering i både Finland och Danmark. Som en del i tillväxtstrategin byter de nu även betalpartner och lämnar Klarna för Collector. “I takt med att vi expanderar så behöver vi en samarbetspartner som ger oss den flexibilitet som krävs för att nå framgång på samtliga marknader” säger Talal Alshammari, CEO på Teknikdelar.

Läs hela artikeln