Faktura från Collector Bank

Har du fått en faktura från Collector Bank? Har du tappat bort fakturan eller undrar du hur mycket du har kvar att betala? Här hjälper vi dig hitta rätt bland de vanligaste frågor vi får kring våra fakturor vare sig du har handlat online, i butik eller med något utav våra kreditkort.

Vanliga frågor om faktura

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Collector Bank med dina frågor. Ring kundtjänst på 010-161 01 00. Du kan också e-posta till contactcenter@collector.se.

Så länge fakturans förfallodatum inte har passerats finner du den på Mina sidor. Har fakturan däremot redan förfallit kontaktar du oss och vi kan då skicka fakturan på nytt. Kontakta oss på telefon: 010-161 01 00 eller epost: contactcenter@collectorbank.se.

Om du kontaktar oss i tid innan fakturan förfaller kan vi vanligtvis flytta förfallodatumet upp till två veckor. Logga in på Mina sidor eller kontakta oss på 010-161 01 00 för att se om denna möjlighet finns.

Detta kan bero på antingen att du redan gjort en inbetalning/delbetalning på fakturan eller att förfallodatumet har passerat. Det kan också vara så att fakturan inte har skapats ännu. 

Om du valt att betala det lägsta beloppet på din faktura har du påbörjat en delbetalning med tillkommande ränteavgifter. Har du tidigare haft en räntefri avbetalning men fått ränta beror det på att din betalning varit sen eller uteblivit.

Ja, vi erbjuder e-faktura för våra kreditkort. E-fakturan startar du själv i din internetbank. För Easyliving är e-faktura avgiftsfritt medan det kostar 19 kr i aviavgift för Easycard.

Väljer du e-faktura innebär det att du inte får någon pappersfaktura hemskickad utan enbart en elektronisk faktura till din internetbank.

Betala med faktura

Att betala med faktura är bekvämt och säkert när du handlar på nätet eftersom du kan välja att betala först när du fått hem dina varor. Dessutom kan du dela upp betalningen - praktiskt om det blivit flera stora köp samma månad.

Fördelar med att betala med faktura:

  • Du slipper ha kontokort eller bankdosa nära till hands.
  • Fakturabetalning är enkelt och säkert. Du behöver inte uppge dina kreditkortsuppgifter på nätet.
  • Du får hem varan först och betalar sen.
  • Många stora inköp samma månad? Välj att delbetala din faktura.
  • Det är enkelt: När du handlar i en butik eller webbutik som erbjuder Collector Banks fakturatjänst som betalsätt väljer du faktura. Sen fyller du i dina kontaktuppgifter och får varan hemskickad. Fakturan får du i paketet, i ett brev från oss eller via e-post.

Delbetalning

Delbetalning är ett enkelt sätt att fördela kostnaden av ett köp i mindre summor. 

När du får din faktura från Collector bank kan du själv välja att betala hela beloppet direkt eller dela upp betalningen i mindre belopp per månad. Det lägsta beloppet du kan betala står angivet på fakturan.

Du kan sen välja att fortsätta betala delbelopp varje månad eller betala av den resterande summan. Du kan alltid delbetala dina fakturor i upp till 12 månader.