Planera in billiga familjeaktiviteter inför sport- och påsklov!

I år stannar många familjer hemma under både semestrar och lov på grund av pågående pandemi. I denna artikel tipsar vi om roliga, mysiga och billiga aktiviteter att göra på hemmaplan, vilket sparar in både semesterdagar och en del pengar.

Fixa hemmabio

Ett bra budgetalternativ till att gå på bio är att anordna bio hemma – mitt i veckan. Välj filmer tillsammans eller bestäm en hel serie att beta av under lovet. Skapa den rätta biokänslan genom att dra för gardiner, släcka ner alla lampor och fixa goda snacks och dricka. Glöm inte att bädda upp med kuddar från soffan, massor av mysiga täcken och filtar.

Odla inför sommaren

Våren närmar sig och det börjar redan nu bli dags att förbereda och förså inför sommaren. Att så frön tillsammans och se dem växa är kul för både stora och små i familjen. En mindre trädgård, en balkong eller fönster med bra solljus passar bra till enklare odling. Och kräver tålamodet snabba resultat så är smörgåskrasse alltid ett säkert kort att börja odla med!

Sätt ihop ett fotoalbum

I dag är det tyvärr inte ovanligt att ha alla sina bilder liggandes osorterade på en dator - så fram med alla gamla bilder, sätt er ner och sortera fram era favoriter. Det blir som en liten minnesresa av vad ni har gjort tillsammans och vilka stunder ni tycker är värda att förevigas i ett fotoalbum.

Lyxa till det med hemmaspa och hotellkänsla

Lägg undan mobil och dator och lyxa till det med ett hemmaspa! Se till att badrummet är städat och fräscht. Ställ fram färska blommor i en liten vas, tänd ett doftljus och sätt på en lugn låtlista. Har du ett badkar kan du tappa upp ett avkopplande varmt bad med badskum medan du lägger en skön ansiktsmask. Väl igång med ert hemmaspa så passa på att ha en så kallad staycation genom att skapa en hotellkänsla i hemmet. Det krävs bara små saker så som att bädda om sängarna med massor av kuddar, köpa hem extra god frukost och gå runt i tofflor och morgonrock hela dagen!

Involvera barnen i ett roligt sparande

Det är alltid bra att tidigt försöka prata och involvera barnen i ett sparande och lära dem redan i tidig ålder att hantera och förstå värdet av pengar. Hur du bör prata med barnen om pengar behöver så klart anpassas efter ålder och till hjälp finns det flera appar som kan guida dig. En app vi vill tipsa extra mycket om är Gimi - en app som är utvecklad av experter inom barn- och utvecklingspsykologi, privatekonomi och pedagogik som på ett roligt, pedagogiskt och praktiskt sätt utbildar barn i hur man tjänar och spenderar pengar, men också att det finns ett värde i att spara inför framtiden.

I samband med ekonomiskolan kan ni sätta upp ett sparande till någonting roligt att göra tillsammans längre fram, så som en rolig resa eller aktivitet när pandemin är över.

 

Jag vill sätta upp ett sparande