Biljettfaktura Västtrafik

Här kan du logga in och att se din faktura för senaste månadens resor. Du kan läsa vanliga frågor och svar och chatta med oss om det är något du undrar över.

Res med faktura

Västtrafik erbjuder via Collector Bank betalning av resor på faktura. Du köper din biljett med mobilen och i slutet av månaden får du en faktura med alla resor du gjort den senaste betalningsperioden.

Med biljettfaktura från Collector Bank får du:
1 000 kronor i reskassa (kredit)
Upp till 60 dagar på dig att betala

Hur fungerar det?

För att samla dina resor på en biljettfaktura behöver du registrera dig på Västtrafiks sida och välja fakturabetalning. Du kan också göra en snabbregistrering via SMS om du är på språng. Vid snabbregistrering är faktura förvalt. En kreditpröving görs innan vi beviljar biljettfaktura som betalmedel. Kreditprövningen fungerar så här:

  1. Mobilnumret matchas med personnummer.
  2. En kreditbedömning görs. Detta innebär att Collector Bank gör en förfrågan som inte påverkar din framtida kreditvärdighet.
  3. Du godkänns och kan nu betala dina resor med mobilen och få dem samlade på en faktura.

Villkor

Läs noga igenom våra Villkor för biljettfaktura från Collector som innehåller viktiga upplysningar. För att vi ska kunna göra en kreditbedömning, ska du:

  • vara minst 18 år
  • inte ha obetalda inkassoärenden hos Collector Bank
  • inte ha någon förmyndare
  • inte ha skyddad identitet

Kreditgivare är Collector Bank AB (Collector). Collector förbehåller sig rätten att neka kredit även om ovan kriterier uppfylles samt godkänd kreditupplysning.