tfa7eext5sqwijit2hdm
torsdag 6 mars, 2014 06:27

Lena Apler Sveriges tredje mäktigaste kvinnliga entreprenör

Veckans Affärer har för sextonde året i rad utnämnt Sveriges mäktigaste kvinnor.  Via listan lyfter de fram inspirationskällor och förebilder i svenskt näringsliv. Nytt för i år är en vidare definition av begreppet makt. Listan över näringslivets mäktigaste entreprenörer består av grundare som rankats efter bolagets omsättning, potential och deras eget inflytande i bolaget i dag.

Lena Apler, grundare av Collector, som nyligen lämnat vd-posten för att ta rollen som arbetande styrelseordförande tog bronsplats bland Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer.

Juryns motivering

Har har efter 15 år som vd på det egna företaget precis valt att släppa ifrån sig kontrollen och sadla om till styrelseordförande i samma veva som kreditmarknadsbolaget ska bli bank.

VAs lista innehåller alltid många av Sveriges starka och duktiga kvinnor. Jag hoppas att vi som har synliggjorts kan inspirera och vara goda exempel. Jag är självklart stolt över denna hedrande utmärkelse,”säger Lena Apler, Styrelseordförande Collector.

Efter en framgångsrik karriär inom flera storbanker startade Lena Apler 1999 sitt eget kreditmarknadsbolag Collector. På Collector är entreprenörskap ett av företagets kärnvärden. Lena Apler har alltid uppmuntrat anställda att komma med nya idéer som leder till affärsutveckling och ökad lönsamhet. Vilket också resulterat i att företaget har gått med vinst från dag ett, med årlig hög tillväxt. Entreprenörsandan bidrar till korta vägar mellan beslut och förverkligande av nya produkter och tjänster. Lena Apler sitter även i flera styrelser. Och bidrar till samhällsutvecklingen via olika självhjälpsprojekt för personer som har svårt att komma in i samhället, både i Sverige och globalt.

Här presenteras hela listan av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor: http://www.va.se/kvinnalista/15-maktigaste-entreprenorerna-614097
Listan är i år uppdelat i kategorierna de mäktigaste entreprenörerna, börs-vd:arna, direktörerna, styrelseproffsen, ägarna och opinionsbildarna.

Presskontakter

Madeleine Mörch 
Head of IR & Communications 

Lilla Bommens Torg 11 
411 04 Göteborg

Om Collector Bank

Collector är en börsnoterad bank som är specialiserad på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företags behov. Läs mer om Collector

Prenumerera
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Obligatoriskt fält

  • Ej giltig epostadress.