Max skapar möjligheter för företag och unga talanger att mötas

Vid sidan av mastersstudierna och jobbet som Fraud Analyst på Collector, driver Max Lidgard ett nätverk för unga i karriären. Målet är att det ska bli Sveriges största plattform inom karriärutveckling för målgruppen Young Professionals.

Max Lidgard startade sitt nätverk Garden sommaren 2019, då i en mindre grupp om 15 personer. I januari 2021 har nätverket vuxit till sig både vad gäller medlemsantal och samarbetspartners. Med fler än 50 medlemmar i Göteborg och Stockholm är nätverket nu redo att lanseras officiellt.

Vad fick dig att starta nätverket Garden?

Jag tyckte att det saknades ett branschöverskridande nätverk för unga, som inte hade en stor prislapp och som inte handlade om att göra affärer. Nätverket Garden fokuserar istället på kompetensutveckling och relationsbyggande för en långsiktig karriärutveckling. Idén var simpel: att samla trevliga och drivna människor från olika branscher och med kompletterande kompetenser i syfte att växa tillsammans. Vi har olika intressen men ett gemensamt mål – att utvecklas i sin karriär.

Hur lyckas du kombinera med jobb och studier?

Vid sidan av jobbet som Fraud Analyst läser jag även en MBA, så mer än några timmar i veckan hinner jag inte lägga. Men jag driver inte nätverket helt själv, utan vi är en ledningsgrupp på 7 personer som finns i Göteborg och Stockholm. Dessutom så samarbetar vi med några av de största nätverken i Sverige samt anordnar events tillsammans med några av Sveriges största bolag inom sina respektive branscher.

Vad är din drivkraft?

Att ge unga talanger bättre förutsättningar att utvecklas som de vill, på ett hållbart och personligt sätt. Jag vill också hjälpa företag att hitta och lära känna dem, inte bara för enstaka rekryteringstillfällen utan för att skapa långsiktiga relationer. Målet är att bli Sveriges största plattform för karriärutveckling för vår målgrupp.

 

Läs mer om Nätverket Garden