Collector Checkout först med nytt certifikat för säker betalning

Collector Checkout har som första betallösning på den finska marknaden tilldelats det nya Safe Pay-certifikatet för säkra betalningar. Certifieringen säkerställer att checkouten uppfyller kraven för att förhindra bedrägerier. Onlinebutiker som använder certifierade tjänster såsom Collector Checkout, ges därmed en ökad möjlighet att stärka tilliten och förtroendet hos konsumenterna.

Collector Checkout först ut med nytt certifikat för säker betalning

Safe Pay är det första oberoende betalningscertifikatet som granskar inte bara betalningsprocesser, utan även betalleverantörernas policyer. Intyget garanterar att konsumenternas personuppgifter hanteras på ett säkert sätt samt förebygger bedrägerier kopplade till betalningar.

Många konsumenter i Finland föredrar att betala med direktöverföring via bank när de handlar online, troligtvis på grund av att det upplevs som det mest säkra sättet. Men med certifikatet Safe Pay kan konsumenterna känna en större tillit även till andra betalmetoder, som kreditkort och faktura. Något som inte bara gynnar konsumenter, utan även de företag som använder Collector Checkout i sin e-handel.

"Genom att handla från en webbutik som använder en certifierad betaltjänst som Collector Checkout stödjer konsumenten också utvecklingen av de säkraste betalningslösningarna på marknaden", säger Philip Winberg, produktchef för Collector Checkout.

Safe Pay-certifikatet utfärdas av IT-företaget Qvik, en oberoende expertorganisation inom betalningar i Norden. Qvik valde Collector som pilotpartner, då de såg Collector som ett bolag som tar säkerhet och skydd av personuppgifter på högsta allvar.

"Vi har utvecklat Safe Pay för att öka konsumenternas medvetenhet om säkra leverantörer av faktureringstjänster. Vi har haft ett gott samarbete med Collector under projektet, som harpräglats av en öppen och transparent dialog,” säger Mikko Vahter, Payment Specialist på Qvik.

Safe Pay-certifieringen fokuserar på säkerhet i betalningsprocessen, backend-system och databehandling och har en stor inverkan på användarupplevelsen i samband med betalningar. Certifikatet säkerställer vilken information som krävs för att göra ett köp, om stark identifiering har använts, hur konsumenten kan hantera sina egna uppgifter i tjänsten, tjänsteleverantörens nivå av intern säkerhet och kompetens samt behandling av personuppgifter.

"Säkerhet och tillförlitlighet är oerhört viktigt vid onlinebetalningar. Det har alltid varit vår högsta prioritet när vi utvecklar våra produkter och tjänster. Vi är stolta över att vara den första leverantören som certifierats av Qvik" säger Collectors Philip Winberg.


Läs mer om Safe Pay-certifikatet här


För mer information om certifieringen i Collector Checkout, kontakta:

Petri Koskinen
Head of Sales, Payments
Collector Bank, Finland
Telefon: +358 40 500 6314
E-post: petri.koskinen@collectorbank.fi

Juuso Paulasuo
Client Executive, Payments
Collector Bank, Finland
Telefon: +358 50 438 45 22
E-post: juuso.paulasuo@collectorbank.fi

För mer information om Qvik Safe Pay-certifiering, kontakta:
 
Mikko Vahter
Senior Consultant, Paymentlösningar
Qvik
Telefon: +358 40 809 4505
E-post: mikko.vahter@qvik.fi