Maskinklippet och Hylte Jakt & Lantmän byter betalleverantör till Collector

De båda skogs- och trädgårdsföretagen Maskinklippet och Hylte Jakt & Lantmän, som ingår i samma koncern, har på kort tid bytt från två olika betalleverantörer till Collector Banks lösning. Genom bytet kommer båda företagen kunna förbättra kundupplevelsen i alla sina kanaler.

Med över 400 000 produkter i sitt online sortiment är Maskinklippet en av de största aktörerna inom skog och trädgård. Tillsammans med systerföretaget Hylte Jakt & Lantmän har de tagit steget att byta betallösning till Collector Bank. De båda företagen, som tidigare hade två olika leverantörer av betallösningar, får genom bytet till Collector en enhetlig betallösning i alla försäljningskanaler, vilket förbättrar kund- och köpupplevelsen och automatiserar den interna hanteringen.

– Vi är väldigt nöjda med bytet till Collector. Förutom att vi har fått en partner som kan hantera alla försäljningskanaler så ser vi även en positiv konverteringsökning, säger Stefan Ohlsson, vd på Maskinklippet.

En annan fördel med Collectors betallösning är att det blir enklare att sälja till fler typer av B2B-kunder, såsom stat och kommun, myndigheter och trossamfund, vilket tidigare medförde väldigt mycket manuell hantering för Maskinklippet. Dessutom blir det nu möjligt att hantera högre köpbelopp, vilket förväntas öka försäljningen i alla kanaler och segment.

– Collector har redan visat en stor vilja att utveckla sina produkter och göra anpassningar till vår verksamhet. De tekniska lösningarna och bemötandet håller en hög kvalitet mot såväl slutkund, samarbetspartners som mot vår egen personal. Vi kan redan nu se en bra konverteringen och att vi har en hög kundnöjdhet vid betalningen, säger Hyltes vd Anders Carlsson.

Vikten av att förbättra relationen med sina kunder är något som växer hela tiden. Att kunna påverka och kommunicera med kunderna efter genomfört köp blir allt mer avgörande för att få återkommande kunder och stärka sitt varumärke.

– Vi är otroligt glada att Maskinklippet och Hylte valt att samarbeta med oss, det är ytterligare ett bevis på att vår strategi att få våra partners att växa ännu mer samtidigt som de får mer kontroll över sin köpresa, säger Josef Bosaeus, Head of Sales Payments på Collector.


För ytterligare information, kontakta:

Collector Bank: Josef Bosaeus, Head of Sales Payments

Hylte Jakt & Lantmän: Anders Carlsson, Vd

Maskinklippet: Stefan Ohlsson, Vd