Albert hjälper elever med matten

Collector har gått in i ett nytt sponsorsamarbete med Albert – en digital läxhjälp i matematik för högstadieelever. Genom samarbetet kan vi erbjuda elever på 10 skolor i landet gratis läxhjälp och tillgång till en digital lärare dygnet runt, året om.

AlbertAlbert är en smart mobilapp som hjälper högstadieelever att bli bättre på matematik. Appen bygger på en artificiell intelligens som förstår på vilket sätt eleven behöver få uppgiften förklarad och kan ge råd om vad man behöver öva lite extra på. Uppgifter från de allra flesta av landets matteböcker för högstadiet finns inlagda i Alberts databas, så varje elev kan få hjälp med just de tal man kört fast på.

”Det är tydligt att vi fyller en lucka med något som gör matten lite roligare. Via sociala medier har vi lyckats bygga ett community som skapar engagemang för matematik. Det är väldigt kul”, säger Arta Mandegari, vd för Albert. Tillsammans med barndomsvännen Salman Eskandari är han grundare av företaget. För att finansiera utveckling och göra Albert tillgängligt har de tagit in kapital. Bland andra har Schibsted Growth och Collectors grundare Lena Apler tidigare investerat i Albert. Inför höstterminen 2017 har Collector Bank inlett ett sponsorsamarbete, där vi nu ger elever från 10 skolor tillgång till gratis läxhjälp under ett års tid.
 
På Collector ser vi en solklar koppling mellan att främja mattekunskaper och vår egen verksamhet. Därför passar Albert väl in som en del i vårt CSR-arbete.
”Förståelse för matematik är en förutsättning för att kunna ta ansvar för sin ekonomi. Vi vill främja kunskapsnivån, bidra till ökat intresse för matematik och med hjälp av ny, digital teknik erbjuda elever tillgång till läxhjälp,” säger Åsa Hillsten, CCO på Collector Bank.

Du kan läsa mer om Albert och vårt samarbete här.