Spira gör det enklare att spara i aktier

Nu finns den äntligen – appen som gör det enklare än någonsin att spara i aktier.

Trots att aktiesparande historiskt sett är den sparmetod som ger bäst avkastning är det bara en bråkdel av svenskarna som faktiskt äger aktier. Därför har vi lanserat appen Spira i samarbete med Aktieinvest. Vi tycker nämligen att det ska vara möjligt för fler att komma in på börsen.

Undvik kostsamma avgifter

De flesta svenskar sparar varje månad, men eftersom det krävs tid, kunskap och intresse för att investera i aktier väljer de flesta istället sparformer där pengarna inte får en chans att växa. Och om man till exempel väljer att spara i fonder finns risk att det kostar mer än det smakar, då många fonders avgifter äter upp en stor del av vinsten.

Faktum är att hälften av din avkastning kan försvinna ner i bankens fickor under en sparperiod på 30 år (på spira.se finns en graf som visar hur vi räknat).  Det är mycket pengar som du skulle kunna ha stor nytta av själv. Därför har vi skapat appen Spira. 

Månadsspara enkelt i aktier

Grundidén med Spira är att även du som ännu inte har kommit igång med aktiehandel ska kunna börja månadsspara på börsen. Med Spira behöver du bara skapa ett konto och välja hur mycket du vill spara. Den summan dras sedan automatiskt varje månad och placeras i en färdig aktieportfölj bestående av de sju största investmentbolagen på Stockholmsbörsen. 

Och det bästa av allt: du behöver varken betala fondavgifter eller courtage. Du betalar 25 kr för varje insättning eller uttag. Resten av dina pengar är just det – dina.

Här kan du läsa mer om Spira.

Appen finns till iPhone och kommer att lanseras till Android inom kort. 

Spira AppStore