Maxa julhandeln – 11 tips

Redo för årets mesta och bästa handelstid? Här är Collector Banks tips för att maximera julhandeln i din butik.

webbshop

 
Har du en webbshop? Förtydliga sista leveransdatum så att kunden hinner få hem klapparna i tid - annars blir det ledsna miner på julafton.

webbshopKan du lyfta fram dina julklappstips tydligare i en egen menyrad så att kunden får hjälp på traven?

webbshopVårda dina kunder - Ge kunden, som handlar över ett visst belopp, en liten present eller kupong till nästa tillfälle - det uppskattas och gör att kunden kommer tillbaka.

webbshop

 

Belastningstesta din webbshop så att den klarar av mycket trafik samtidigt.

webbshopVilken är "Din årets julklapp 2016"? Vilken eller vilka produkter kan just din butik göra en kampanj kring?Gör en trendspaning och glöm inte din statistik för föregående år.

webbshop
Glöm inte att planera nyhetsutskick samt optimera SEO och dina Adwordskampanjer. Många kunder kommer att be google om hjälp om vad de skall ge för julklapp till svärmor eller lillebror.

webbshopÄr din butik redo för alla julfirare? Bra! Dela gärna med dig av din butiks julklappstips och nyårsplaner i dina sociala kanaler.

webbshop


Erbjud fri frakt samt generösare returfrist och ångerrätt - det är många röda dagar kring jul och nyår.

webbshop


Kan du erbjuda utökade kundtjänsttider och extra personal i lagret under jul- och nyårshelgerna.

webbshopErbjud dina kunder Collector Banks kampanj med förlängd förfallotid som hjälp för att få kundernas julklappskassa att gå ihop. Att fakturera är dessutom ett av de säkraste betalsätten mot nätbedrägerier.

webbshopTa fram en julkalender med ett nytt erbjudande varje dag fram till jul eller fram till sista fraktdagen innan jul. Det ger kunderna en anledning att gå in och kolla i din butik varje dag.