Hero image

Kunskapsbanken

Här har vi samlat artiklar och tips kring hur du kan skapa bättre affärer genom företagsfinansiering.

Så får Pamica entreprenörer att växa tillsammans med Collector som lyhörd finansiell partner.

Pamica får entreprenörer att växa

Halmstadsbaserade Pamica är ett private equity-bolag grundat av entreprenörer, för entreprenörer. Med kunniga och erfarna entreprenörer som engagerade ägare hjälper Pamica företag att ta nästa steg. För det behövs en lyhörd och engagerad finansiell partner med intresse och förståelse för verksamheten – vilket Pamica fann i Collector.

Idén som ska förändra världen

Thomas Öström är entreprenören som kan ha löst framtidens energiförsörjning. Hans uppfinning gör det möjligt att omvandla värme till energi på ett helt nytt sätt. Världsnaturfonden har kallat hans innovation för den största inom grön energiteknik på 100 år och allt fler företag världen över börjar nu få upp ögonen för det svenska företaget Climeon.

Så frigjorde slakteriet kapital för att finansiera tillväxten

Läs historien om hur Bo Rydlinger förvärvade anrika AJ Dahlberg Slakteri och hur han finansierade en modernisering för att möta den ökande efterfrågan på svenskt kött.

Rekrytera rätt till din styrelse

Hur ska man tänka för att sätta ihop en bra styrelse? Sara Wallin är vd på Almi Väst och ett riktigt styrelseproffs. Hon vet till exempel vad man ska tänka på för att sätta ihop en så dynamisk grupp som möjligt. I den här artikeln ger hon sina bästa tips för hur du rekryterar rätt!