Hero image

Factoring

Ge dina kunder tid.

Med factoring får du ett tryggt kassaflöde varje månad.

Vad är factoring?

Långa betaltider kan vara förödande. Samtidigt är det ofta värt att ge en viktig kund tid på sig att betala. Därför erbjuder vi factoringtjänster – affärsförbättrande och flexibla verktyg som frigör kapital och förbättrar ditt kassaflöde, vilket i förlängningen kan stärka en rad andra nyckeltal.

Factoring innebär att du får betalt tidigare och slipper det finansiella glappet mellan leverantörsfakturor och kundfakturor. Genom att använda våra factoringtjänster kan du skydda ditt företag mot kreditrisker.

Du kan välja mellan att sälja eller belåna dina fakturor hos Collector Bank. Vi hjälper dig också med att hantera dina exportfakturor världen över. 

Jag vill veta mer!

Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss och berättar hur vi tillsammans kan skräddarsy en lösning som passar er.

  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Obligatoriskt fält
  • Ej giltig epostadress
  • Ej giltigt telefonnummer
  • Obligatoriskt fält
Något gick fel!
Factoring, en snickare

Fakturaköp

Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor för hela värdet till Collector Bank. Provisionen som du betalar täcker administration, riskövertagande och finansiering. Fordran försvinner ur din balansräkning och du uppnår därmed högre likviditet och bättre nyckeltal.

Fakturaköp betyder att du slipper administrera dina fakturor och undviker risken att inte få betalt. Vi kan erbjuda fakturaköp på hela den nordiska marknaden och kan hantera dina exportfakturor världen över.

Fakturabelåning

Fakturabelåning innebär att du belånar dina fakturor hos Collector Bank. Provisionen som du betalar täcker administration och finansiering. Du kan välja om påminnelse- och inkassohantering ska skötas av Collector Bank, vilket i så fall innebär administrativa och kostnadseffektiva fördelar.
Till skillnad från fakturaköp övertar inte Collector Bank kreditrisken vid fakturabelåning.

Läs mer

Exportfactoring, man som jobbar på ett lager

Exportfactoring

Som exporterande företag är det inte ovanligt med långa betalningsvillkor, något som innebär stora kostnader för kapitalbindning*. Dessutom kan betalningsmoralen variera vilket leder till ytterligare kapitalbindning i form av försenade betalningar.

För att ni som företag ska kunna växa och fortsätta göra affärer, kan vi hjälpa er att lyfta av en del av denna kostnad med hjälp av exportfactoring. Ytterligare en fördel är att ni kan lyfta ur dessa ur er balansräkning eftersom Collector Bank köper fakturan och tar över kreditrisken. På så sätt stärker ni era kassaflöden och nyckeltal och kan fokusera på det som är viktigt: att göra affärer.

*Kostnaden avgörs beroende på hur många dagars kredit du lämnat men även din kalkylränta (ex WACC). Som exempel blir din kostnad för kapitalbindning 1,25% om du gett kunden 90 dagars betalningsvillkor och vid en kalkylränta på 5%.

Läs mer

Med våra factoringtjänster tog Frölunda Indians grepp om kassaflödet

Med Collector Banks factoringtjänster har hockeyklubben Frölunda Indians tagit grepp om kassaflödet – och fått ett administrativt stöd på köpet.

Läs artikeln

Våra factoringtjänster blev raketbränsle för Göteborgsföretaget Demo Group

Factoringtjänster från Collector Bank blev raketbränsle för Göteborgsföretaget Demo Group, som därigenom kan hantera stora utgifter med kundernas utdragna betaltider.

Läs artikeln